Психологическата подкрепа по пътя на инвитро процедури - АУДИО ПОДКАСТ

Асистираната репродукция е едно съвременните постижения на науката, които помагат на мъжете и жени с репродуктивни проблеми или тези в по-напреднала възраст да имат свое поколение.

 

Процесът на инвитро процедурите следва установените практики, но как пациентите правят своя избор за клиника или лекуващ лекар?

 

И как след това преминават по пътя заедно със своите страхове, съмнения, срам и понякога гняв, с блещукащата надежда и тихо прокрадващата се колебливост?

 

Психологическата подкрепа, от която се нуждаят мъжете и жените по този път може да бъде от ключово значение за успешния резултат.

 

Психологическото консултиране е задължително в процеса на инвитро процедурите. Не само тялото на жената има нужда да бъде подготвено,  но и психиката на двойката е необходимо да получи правилния фокус. Методът на зачеване е само едната част от пътя - медицинската страна, за която се грижат гинеколозите и специалистите по асистирана репродукция.  Съществена част е и психологическата подкрепа - в момента на положителния тест за бременност идва осъзнаването на ролята да си родител.

 

Това е темата на този епизод на подкаста БЕСЕДИ ЗА ЗДРАВЕТО, чийто основни въпроси са насочени отвъд медицинските терминологии и конкретика на инвитро методите. Гости са д-р Елена Бангеева, акушер гинеколог и специалист по репродуктивно здраве и Фотка Георгиева, клиничен психолог от екипа на Медицински комплекс ДОВЕРИЕ.

 

https://soundcloud.com/user-477550528/psikhologicheska-podkrepa-po-ptya-na-invitro-protseduri

 


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки