Новини

Последни новини
остеопороза

Можем да забавим остеопорозата - аудио подкаст

Остеопорозата е третото най-значимо социално заболяване в света. В еп.14 на подкаста „Беседи за здравето“ разговаряме с д-р Антон Антонов – ортопед в медицински комплекс „Доверие“ за симптомите и начините на лечение на остеопорозата.
  • 26-10, 2022
износване на ставите

Артроза – какво е важно да знаем?

Каква е разликата между артрозата и артрита, както и кои са модерните методи за лечение ще чуете от епизода на подкаста “Беседи за здравето”, в който разговаряме с д-р Антон Антонов – ортопед в медицински комплекс „Доверие“.
  • 24-10, 2022
затлъстяване

Затлъстяването - “модерният” проблем на 21-ви век

Затлъстяването е проблем, който съществува от години и за съжаление ще продължи да съществува и в бъдеще. За да отбележим Световния ден за борба със затлъстяването - 11-ти октомври, разговаряме с д-р Дочев, гастроентеролог от Медицински център „Доверие“.
  • 11-10, 2022
Психично здраве

Психосоматични разстройства – уврежда ли силният стрес нашето соматично здраве?

Психичното здраве е основна част от цялостното здравословно състояние на организма. В голяма степен физическото състояние може да бъде отражение на силния стрес. Тези разстройства се наричат психосоматични заболявания. При тях основна роля за възникването и развитието на болестен процес в различни телесни органи и системи играе психичната енергия и нашият психичен свят.
  • 10-10, 2022

Рак на пикочния мехур: ЗАБРАВЕНИЯТ РАК - аудио

Ракът на пикочния мехур дава бързо симптоми и основният от тях е наличие на кръв в урината. Той е петият най-често срещан рак в Европа, засягащ над 200 000 души всяка година. Причинява се от промени в клетките на пикочния мехур и често е свързано с излагане на определени химикали. Пушенето е идентифицирано като най-големият рисков фактор за рак на пикочния мехур.
  • 28-09, 2022

Ролята на клиничния психолог в болнична среда

Необходимостта от психологическа грижа и психотерапия е от изключително значение, както за всеки решил да потърси помощ или е насочен към такава, така и за тези, които посещават или са настанени в болнично заведение.
  • 23-09, 2022

Гинекологичното отделение на МБАЛ „Доверие“ е в Топ-3 на Балканския полуостров по извършени роботизирани операции

Използваната технология на роботизираната хирургия позволява успешно да бъдат извършени сложни операции, максимално щадящи пациентите.
  • 23-09, 2022

Три важни съвета за здравето на очите при учениците

Избягвайте рязък контраст между светлината на монитора и на стаята, съветва офталмолог
  • 15-09, 2022

Самолечението с антибиотици може да доведе до резистентност

Когато повтаряме приема на антибиотик стигаме до момент, в който вече няма да е възможно прилагането му – съветва д-р Явор Семерджиев
  • 06-09, 2022

Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2022 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки