Нова терапия може да предотврати преддиабета и да помогне на пациентите да отслабнат с до 50 кг

Анестезиологът доц. Димитър Гугутков, директор на МБАЛ “Доверие” в София, в интервю за “24 часа” представи нова терапия за преддиабет, която постига два уникални ефекта. Първият е, че спира преддиабета, като кара тялото само да произвежда въглехидрати от собствените мазнини. Вторият е, че наблюдава се впечатляващо отслабване при хора с наднормено тегло - пациенти отслабват до 30-50 кг. Програмата е заимствана от екип от анестезиолози, ендокринолози, гастроентеролози и диетолози в САЩ и обогатена с авторско надграждане.

 

В интервюто доц. Гугутков посочва, че много млади хора страдат от наднормено тегло.

 

Това се дължи на храненето, което включва все повече въглехидрати, на все по-обездвижения начин на живот и на липсата на превенция. Според него, наднормените килограми не са нещо естествено, а болестта на ХХI век.

 

Програмата, която предлага д-р Гугутков, не е предназначена само за богати и дебели хора, които искат да отслабнат, а дава превенция на здравето на всички хора. Тя може да предотврати развитието на диабет, хипертония, болести на щитовидната жлеза и болести на опорно-двигателния апарат. Освен това, хората, които преминават през терапията, се чувстват по-добре и по-млади, а лабораторните им резултати показват, че са много по-здрави.

 

Продължителността на терапията зависи от състоянието на пациента и решенията на лекарите и може да варира от четири седмици до шест месеца.

 

Това е нашата мисия - да помогнем на хората да са здрави и да предпазим здравето им. Ние не се концентрираме само върху един конкретен проблем, като диабет или наднормено тегло. Ние разглеждаме целия организъм като един балансиран механизъм, който трябва да бъде поддържан в оптимално състояние. Това е това, което правим в МБАЛ "Доверие" - предоставяме индивидуален подход към всеки пациент, който идва при нас, и му помагаме да постигне оптимално здравно състояние. Надяваме се да продължим да даваме здраве на хората и да бъдем помощник в борбата с болестите на ХХI век.

 

Прочетете цялото интервю >>> 


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки