Доброкачествено увеличение на простатата: Симптоми и лечение

Доброкачествената простатна хипертрофия е разпространено състояние сред мъжете, което се наблюдава обикновено с напредване на възрастта и може да доведе до сериозни последствия ако не се лекува своевременно. Повече за този проблем споделя в специално интервю пред Safe News д-р Явор Семерджиев, началник на отделението по урология в Медицински комплекс "Доверие".

 

Какво е доброкачествена простатна хипертрофия?

 

Простатата, която е част от мъжката полова система, участваща в образуването на семенната течност и се намира под пикочния мехур и около пикочния канал. С годините простатната жлеза се увеличава, което може да доведе до т. нар. доброкачествената простатна хипертрофия или по-просто казано - увеличена простатна жлеза. Този процес предизвиква симптоми като слаба струя при уриниране, трудно започване на уринирането, често и нощно уриниране, липса на налягане в струята, а накрая се стига и до невъзможност за уриниране. 

 

Последствия

 

Прогресирането на увеличаването на простатната жлеза може да доведе до хронично рецидивиращи инфекции, образуване на камъни и дори хронична бъбречна недостатъчност, споделя д-р Семерджиев. 

 

Лечение и нови технологии

 

Лекарите в Медицински комплекс "Доверие" използват иновативни методи, включително лазерна технология за по-малка травма и по-бързо възстановяване на пациентите. Технологиите играят ключова роля в модерната медицина, а Медицински комплекс "Доверие" интегрира актуалните постижения в клиничната практика.

 

Доброкачественото увеличение на простатата е сериозно заболяване, което изисква внимание и професионално лечение. По-доброто осведомяване и своевременното лечение могат значително да подобрят качеството на живот на засегнатите пациенти. 

 

Научете повече във видеото:

 


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки