Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
Начало/Гастроентерология

Гастроентерология

 

Началник отделение: д-р Йордан Чурчев

 

Отделението по гастроентерология е сред най-развитите звена на лечебното заведение – качеството и ефективността на предоставяните тук здравни грижи печелят доверието на голям брой пациенти, мнозина от които се обръщат към екипа ни рутинно в продължение на години. 

 

Изследвания и оборудване

Специалистите - гастроентеролози на медицински комплекс "Доверие" работят с модерно оборудване за ултразвукова и инвазивна диагностика, а в извършването на редица регулярно провеждани интервенции – с видеоендоскопска апаратура. 

 

Използват се няколко типа методи при диагностика на коремни органи:

·         Конвенционална и доплерова ултразвукова диагностика.

Представляват напълно безболезнени и безвредни методи за бързо устанояване наличието на редица разпространени болести на стомаха и хранопровода.

·         Контрастна ехография

Апаратурата на отделението предоставя възможности за извършване на пункции и дренажи под ехографски контрол и лечение на чернодробни метастази чрез термоаблация и контрастна ехография

·         Ендоскопия

Гастроскопия (изследване на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника) или колоноскопия (изследване на дебелото черво). Процедурите са свързани с внимателен оглед на органите отвътре, взимане на материал за допълнителни изследвания, както и осъществяването на лечебни дейности.

 

В случаите в които инвазивна намеса е наложителна богатият опит на лекуващите екипи и условията в отделението по гастроентерология, както и самия операционен блок, са чудесни предпоставки за максимално добър резултат. Често извършвани интервенции са:

·         полипектомии - ендоскопско премахване на полипи при дебелото черво

·         мукозална резекция и субмукозална дисекция за отстраняване на доброкачествени и ранни злокачествени новообразования

·         ендоскопско лигиране на хемороиди

·         лигиране на варици (разширени вени) на хранопровода