Медицински комплекс ДОВЕРИЕ

EN
Начало/Новини/Профилактиката - гарант за здраве

Новини

В ортопедията на МБАЛ „Доверие“ спасиха ръката на пациент

В ортопедията на МБАЛ „Доверие“ спасиха ръката на пациент

15.08.2019

          57-годишен пациент с метастатично увреждане на лакетната става на лявата ръка получи шанс за съхраняване на функциите на крайника след успешна и много рядко извършвана у нас операция. Мултидисциплинарен екип с ръководител д-р Бисер Бончев, началник на Отделението по ортопедия в МБАЛ „Доверие“ в София, заедно със съдов и онкологичен хирург подмени увредената става по време на 4-часова операция. Премахната е и значителна част от увредената раменна кост, която е заменена с имплант. След интервенцията пациентът се възстановява успешно, предстои му специализирана рехабилитация, както и лечение на първичното онкологично заболяване. Имплантът за подмяна на лакетната става е изработен индивидуално.

 

            Качеството на живот на пациентите е от изключителна важност, затова нашият екип винаги преценява комплексно кой е най-добрият подход при всеки конкретен случай. Ако не бяхме оперирали пациента, той щеше да загуби възможността за движение в горния крайник, а в най-лошия случай и самата ръка, заяви д-р Бисер Бончев.

 

            В oртопедията на МБАЛ „Доверие“ се извършват всички видове ендопротезиране, включително по най-новите, щадящи методи, които позволяват максимално бързо и ефективно възстановяване на пациентите.

Обратно към Новини