Развитието на медицината и хирургията: нови възможности за иновативно лечение в медицински комплекс „Доверие“

В интервю пред „Code Health” д-р Томов, част от екипа на медицински комплекс „Доверие“ споделя следното:

 

 

Медицината е една от най-бързо развиващите се области през последните години. С появата на все по-нови методи за диагностика и лечение, апаратура и технологии, практически няма заболяване, което не може да бъде лекувано със съвременните методи на миниинвазивна хирургия. Тези методи не само  при коремната хирургия, но и в други специалности дават възможност за по-малка травмиране и по-бързо възстановяване на пациента към нормалния му ритъм на живот.

 

 

За много пациенти е важно да знаят какво се случва с тях не само при приема в болничното заведение, но и какво се случва с тях след оперативното лечение. Важно е да се разбере, че лечението на пациента не зависи само от това да извършим нашата част от работата, но и от това той да спазва стриктно нашите указания. Операцията е част от лечението, а не цялото лечение на пациента. Затова е от съществено значение да се подчертае, че пациентът остава наш пациент и след това, особено при злокачествените заболявания, е важно да не се прекъсне връзката между него и лекуващия екип.

 

 

В лечението на пациента е изключително важно да се разбере, че то зависи не само от лекаря, извършил своята част от работата, но и от пациента да сътрудничи и да спазва инструкциите на лекаря. Най-важното е да се разбере, че лекарят и пациентът трябва да работят заедно, за да се постигне максималната ефективност от лечението. Тази връзка между лекар и пациент е важна за успеха на лечението и за доброто здраве на пациента.

 

 

Повече може да видите във видеото:


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки