Отделението по гастроентерология в медицински комплекс „Доверие“ - модерно оборудване и интердисциплинарни екипи

В отделението по гастроентерология на медицински комплекс „Доверие“ се извършва съвременна диагностика и лечение на заболяванията на храносмилателния тракт. Специалистите гастроентеролози работят с модерно оборудване за ултразвукова и инвазивна диагностика, както и с видео ендоскопска апаратура, която позволява извършването на редица регулярно провеждани интервенции.

 

 

Пациентите се обръщат често за обичайните страдания, които имат на храносмилателния тракт, като главно оплакванията са свързани със стомаха и горните отдели на храносмилателния тракт. Симптомите могат да включват киселини, тежест, дискомфорт, подувания, болки в корема, повръщане, гадене при заболявания на панкреаса.

 

 

Съвременните методи за диагностицирането на тези проблеми включват гастроскопия и колоноскопия, които позволяват изследване на горните и долните отдели на храносмилателния тракт с видеокамера на върха на сондата.

 

 

 Възстановяването след лечение зависи от това каква е терапията и може да включва кратък престой в медицинския комплекс или изписване след ден.

 

 

За да поддържаме здравето на храносмилателния тракт е важно да го предпазваме от стрес и да се храним здравословно. Профилактиката включва избягване на тютюнопушене и злоупотреба с алкохол, както и редовен контрол на телесното тегло и физическа активност.

 

 

При наличие на клинични симптоми и оплаквания, свързани с храносмилането, е важно да се обърнем към личния лекар, който ще прецени дали е необходимо да бъдем насочени към гастроентеролог или друг специалист.

 

 

Повече можете да видите във видеото:


Бюлетин

Медицински комплекс ДОВЕРИЕ 2024 All rights reserved.
За нас
Полезни връзки